Press Release

UNICEF sprijină accesul la educația STEAM

10 July 2023

  • A fost lansat primul laborator educațional mobil din Moldova
Photo: © UNICEF Moldova

Astăzi a fost lansat primul laborator educațional mobil pentru tinerii din Republica Moldova. Mai exact, un autobuz echipat cu seturi de robotică și laptopuri va călători în toată țara pentru a organiza ateliere în zonele rurale, inclusiv în cadrul centrelor de refugiați. În acest fel, tinerii își vor dezvolta abilitățile și cunoștințele în domenii, precum știință, tehnologii, inginerie și matematică.

Laboratorul „STEAM pe roți” este o inițiativă de sensibilizare inovativă a GirlsGoIT pentru a crește gradul de conștientizare în rândul fetelor și băieților despre educația și oportunitățile STEAM. Proiectul este implementat de TEKEDU, cu suportul financiar al UNICEF Moldova și altor parteneri de dezvoltare. 

Laboratorul educațional va activa până la sfârșitul anului curent și urmează să ajungă la circa 5 000 de tineri din Moldova. 

„Educația este un drept de bază și o sursă de împuternicire pentru copii, în special pentru fete. Acest lucru este valabil și pentru discipline, precum știința, tehnologia, inginerie și matematică, chiar dacă mai puțin de 5% dintre fete aleg să urmeze studii superioare în aceste domenii. STEAM on Wheels este un proiect care își propune să stârnească curiozitatea fetelor cu privire la subiectele STEAM, să le îmbunătățească abilitățile digitale și să le încurajeze să urmeze cunoștințe și cariere în aceste domenii”, a declarat Alexandru Petrov, ofițerul de program pentru adolescenți, UNICEF Moldova. 

Prima destinație a laboratorului mobil este municipiul Bălți. Dacă dorești ca STEAM pe roți să ajungă și la tine în localitate scrie un email la adresa steamperoti@girlsgoit.org sau accesează pagina oficială: steamperoti.girlsgoit.org. 

Angela Munteanu-avatar

Angela Munteanu

UNICEF
Communication Officer

UN entities involved in this initiative

UNICEF
United Nations Children’s Fund

Goals we are supporting through this initiative