FAO Moldova lansează o serie de agro-podcasturi pentru fermieri: tendințe, oportunități de dezvoltare, marketing
17 December 2021
- FAO prezintă o serie de podcasturi dedicate fermierilor din Republica Moldova și migranților reveniți implicați în afaceri agricole.
FAO lansează, în exclusivitate, o serie de agro-podcasturi destinate fermierilor din Republica Moldova. Podcasturile se concentrează pe subiecte de actualitate despre sectorul agro-alimentar, inclusiv posibilitățile de dezvoltare, modernizarea proceselor de producere, planificarea eficientă a afacerii, agricultura de precizie, dar și modul în care s-a schimbat comportamentul consumatorilor în contextul pandemiei.
Podcasturile lansate de FAO urmărește să faciliteze accesul fermierilor și tuturor celor interesați de agricultura de la noi, la cunoștințe și informații, au o durată de până la 15 minute, sunt accesibile ca limbaj și pot fi audiate în orice moment și spațiu convenabil ascultătorilor și ascultătoarelor.
Agro-podcasturile conțin și conversații cu antreprenori/oare sau experți/te. Primul interviu, din seria de podcasturi, prezintă istoria un migrant revenit, care a reușit să-și creeze o afacere de succes acasă. Podcasturile sunt disponibile spre ascultare pe canalul oficial al FAO pe aplicația SoundCloud - UNFAO - sau pot fi accesate pe link-urile de mai jos.
- Introducere. Afaceri de succes în agricultură;
- Tendințe globale ce influențează activitatea fermierilor;
- De ce economia circulară și cum o putem integra în afacerile din agricultură?
Publicul interesat este îndemnat să se aboneze la canalul FAO pentru a primi notificări despre următoarele podcasturi, care vor fi încărcate în scurt timp.
„Tot mai mulți fermieri sunt interesați despre tendințele și tehnologiile care ușurează munca din sectorul agricol. În acest sens, podcasturile, care pot fi ascultate online la un moment convenabil, reprezintă un altfel de mod de a împărtăși informațiile despre tehnologiile inovatoare și viitorul în agricultură”, a menționat Jana Midoni, coodonatoarea proiectului FAO Moldova.
Reprezentantul adjunct al FAO în Moldova, Tudor Robu, subliniază că FAO, la nivel global, dar și local, pune mare accent pe inovație. „În ultimii ani, podcasturile se bucură de o mare popularitate. Pe de o parte, acestea ne ajută să ne detașăm de cotidian, pe de alta, este o modalitate fantastică să învățăm ceva nou, să ne îmbunătățim cunoștințele pe un anumit subiect. Noi la FAO, ne dorim ca cercetarea pe care o facem și datele de care dispunem, în domeniul agricol, să fie cât mai accesibile și prezentate cât captivant.”
Seria de podcasturi este elaborată în cadrul proiectului FAO Moldova Fondul multidisciplinar pentru promovarea ocupării forței de muncă decente și a integrării socio-economice a migranților reveniți în zonele rurale în contextul COVID-19. Proiectul este implementat în perioada mai - decembrie 2021 și are drept scop să faciliteze accesul micilor agricultori la piețe, prin intermediul platformelor online.
Pentru mai multe detalii:
LILIA DUCA (BUTCARU)
Consultantă în comunicare
FAO Moldova
(+373) 68 294 692
Jurnaliști și editori:
Pentru fotografii, spoturi audio, materiale video și b-roll, contactați: (+39)0657053625 sau FAO-newsroom@fao.org.
Instrumente online:
Fotografii pe contul de Flickr - FAOnews
FAO online newsroom
RSS feed pentru comunicatele de presă FAO